субота, 14 листопада 2015 р.

Як би звучав бозон Хіггса у хеві - металі?

Цю "частинку Бога". як називають її вчені, відкрили зовсім недавно. Вона частково пояснює як влаштований наш світ, а особливо проблему гравітації. Вчені вважають, що вона дає масу усім предметам у Всесвіті і створює гравітаційне поле.(Тепер я знаю, що це не їжа робить нас товстими, а поле Хіггса додає нам зайві кілограмчики=))))))

Це все дууже серйозно. Але учені не тільки займаються такою рутинною роботою як пошук частинок. Вони і пишуть пісні.Співробітник CERN Петро Трачик перетворив отримані  дані про бозон Хіггса в музичний твір у стилі хеві-метал. В результаті перетворень графіків і схем в музику Трачик отримав дві мелодії, які можна виконати на гітарах.

итм і гармонійна структура були отримані з данних. Я вважав, що якщо програти данні у вигляді нот достатньо низько, можна було б отримати гітарний риф для хеві-металу. Ідеально для моєї гітари CMS! " - коментує колишній гітарист і сьогоднішній фізик Травчик.

Твір був присвячений науковому семінару CERN, який відбувся 4 липня 2012 року, коли фізики озвучили результати роботи з пошуку бозона Хіггса. А ось і відео його мелодії:

Немає коментарів:

Дописати коментар