суботу, 14 листопада 2015 р.

Хто ще хоче, щоб класика повернулася?



Набридла попса, що уже давить на вуха? Любиш музику без слів? Уже нічого слухати на роботі? Звернися до класики.

"Класика? Ти чого, автор? Вона ж нудна і старомодна!" - скажете ви. А ось тут ви не праві! Багато сучасних виконавців звертаються до неї. Наприклад пісня гурту Bright Eyes“Road to Joy” (“Дорога до радості”) - це чітка відсилка до “Оди до радості” Бетховена. Ви тільки порівняйте:
https://www.youtube.com/watch?v=37r9aqTxhBQ  - сучасна мелодія
Усе чітко чується!

Зичайно, ми, люди сучасні не маємо залишатися на місці. До класики важко звикнути. Саме тому і створюють численні адаптації класики до сучасності. Цим займалися і група Accept, і Річі Блекмор, і Ванесса Мей. А як вам жанр рок опери. Теж своєрідна класика.

"Але чому варто слухати класику, якщо є стільки сучасних жанрів?" - спитаєте ви. Бо ця музика може вилікувати вас, заспокоїти і повернути гарний настрій. Сучасні вчені говорять, що музика створює енергетичне поле, яке впливає на роботу наших клітин. Романтична музика Шуберта, Шумана, Чайковського, Шопена допомагають сконцентруватися, барокова Баха чи Вівальді налаштовує на роботу, ну а музика Моцарта допомагає подолати стрес. 

В 1993 році Фран Роше, невролог з университету Вісконсину,  виявив, що прослуховування Моцарта допомогло студентам краще скласти тест. Згодом він провів експеримент на мишах і виявив, що після прослуховування Моцарта у тварин активізувались гени, що вплинули на вироблення  білка, що відповідає за пам'ять і увагу.

А ще класика допоможе вам схуднути. Англійський вчений Л. Демлінг заявив, що прослуховування класики змінює кислотність шлункового соку. При цьому іншими ученими було виявлено, що під повільну музику люди і їдять повільно, пережовуючи їжу, а от попса сприяє набору зайвої ваги.

Слухайте класику і худніть! Ось вам наостанок Дарт Вейдер у Московській консерваторії: https://www.youtube.com/watch?t=133&v=9IE3ReeXpAc

Немає коментарів:

Дописати коментар